Gustav Jansson startade Janssons Bröd 1946. Bageriet låg då i Ava, Delsbo. Det flyttade sedan till Kyrkogatan i Ljusdal och där låg bageriet i nästan 30 år. I samma hus som bageriet låg i bodde Gustav med sin familj, frun Göta och sonen Curt.
Bageriet var ett leveransbageri som bakade allt bröd i vedeldad ugn. Det var ca 15 anställda, däribland bagare, packerskor, springpojkar och utkörare. Det fanns också en brödbutik i huset med butikspersonal.
”Janssons Bröd” blev ett etablerat begrepp och stod för gott och välbakat bröd. Personligt bemötande har också varit ett ledord genom alla år. Harald Karlsen tog över efter Gustav. Han hade arbetat på bageriet sedan 1965. Då var han 19 år.
Bageriet flyttade på 80-talet till Hybovägen och sedan 2011 drivs bageriet av Gustavs barnbarn, Lina Lundmark, 4:e generationen bagare då även Gustavs far också var bagare. 2012 slutade vi leverera bröd till matbutiker och öppnade en brödbutik på köpingen. Brödbutiken blev snabbt ett café som sedan utökades med grillmackor, soppor, paj, sallader och annat.
Hösten 2018 stängde vi vårt café och idag fokuserar vi på bröd och samarbetar med hotell, restauranger och delikatessbutiker.
Vår brödbutik håller vi öppen för alla två dagar i veckan, torsdagar och fredagar 7.00-16.00.
Sommaren 2021 öppnade vi ytterligare en brödbutik, i Järvsö. Den brödbutiken blev i januari 2023 en Pop up-shop hos Stationsbutiken och där säljer vi bröd på torsdagar från klockan 10.30.
Copyright © 2024 Janssons Bröd
Vi bryr oss om din integritet
Vi använder cookies för att identifiera användare som unika men anonyma individer.
Genom att acceptera samtycker du till lagring av cookies på din enhet för att förbättra navigeringen på webbplatsen, analysera webbplatsens användning och bistå i våra marknadsföringsinsatser.