Är du nyfiken på bakning och surdegsbröd?
Lina Lundmark, bagare och ägare till Janssons Bröd kommer till Åre Hotell- & restaurangskola och föreläser om surdegsbröd, fullkorn och kulturspannmål.
Lina driver sedan 11 år Janssons Bröd i Ljusdal, ett bageri som bakar surdegsbröd, bullar och delikatessknäcke.
Lina är fjärde generationens bagare då både farfar Gustav och farfarsfar Leonard också var bagare. Linas farfar Gustav startade Janssons Bröd på 40-talet och sedan 2011 drivs det av Lina. Bageriet har gått från att vara ett rent leveransbageri till att både sälja sitt bröd över disk, att leverera delikatessknäcke över halva Sverige och att samverka med flera hotell och restauranger som har brödet i sin verksamhet.
Lina har vunnet SM-guld för sitt rågbröd Råger och två av hennes produkter, Gustavsknäcke och Pilsnerknäcke, blev i juni utsedda till Sveriges landskapsmat 2022. Hon vann även 2016 regionfinalen av tävlingen Matverk.
Lina håller surdegskurser både för privatpersoner, skolor och restauranger men lagar även mat för Visit Swedens satsning Edible table.
Kom och inspireras av Lina och hennes kunskap. Under kvällen pratar vi om varför surdeg är så bra, om olika typer av mjöl och vad du ska tänka på när du baka med surdeg. DU bokar en plats genom att swisha 195 kr till 123 279 46 26
Du bokar en plats genom att swisha 195 kr till 123 279 46 26
Vill du veta mer eller har frågor om kvällen?
Vi bryr oss om din integritet
Vi använder cookies för att identifiera användare som unika men anonyma individer.
Genom att acceptera samtycker du till lagring av cookies på din enhet för att förbättra navigeringen på webbplatsen, analysera webbplatsens användning och bistå i våra marknadsföringsinsatser.